Herberg de Zwarte Ruiter.

Herberg de Zwarte Ruiter ligt midden tussen de Limburgse heuvels aan de voet van de Gulpenerberg. Zuid-Limburg is het episch centrum van het Nederlandse wielrennen. De Zwarte Ruiter is wat dat betreft een schitterende uitvalsbasis voor fietsers die graag de Cauberg, Keutenberg of Fromberg willen doen. En wie zijn gezicht richting het zuiden verplaatst, ziet juist de Camerig en Vaalserberg lonken in de verte.

Ruime kamers, goed eten en fietsenstalling.

Herberg de Zwarte Ruiter biedt verschillende kamers midden in Gulpen. WiFi is gratis in alle ruimtes. De herberg heeft een terras met uitzicht op de stad. Bovendien kun je er heel goed ontspannen met een drankje en hapje in het restaurant. Het eten is er zeer goed. De accommodatie beschikt over een fietsenstalling. En voor auto’s is er gratis parkeergelegenheid op vijf minuten loopafstand.

Een aantal kamers heeft een comfortabele zithoek. Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer. Speciaal voor jouw comfort worden gratis toiletartikelen en een haardroger verstrekt. Er is een flatscreen-tv aanwezig. Ook is er een gedeelde keuken voor de kamers aanwezig.

Herberg de Zwarte Ruiter ligt tussen Aken en Maastricht.

Vanaf de Herberg de Zwarte Ruiter is het 15 km naar Maastricht en 14 km naar Aken. De dichtstbijzijnde luchthaven is de luchthaven Maastricht Aachen, eveneens 14 km verderop.

Kom fietsen en beleef de historie van de Zwarte Ruiter.

Herberg de Zwarte Ruiter dankt haar naam aan de Rutten’s Bierbrouwerij De Zwarte Ruiter NV, opgericht in 1893, een brouwerij die succesvol was met de productie van Maastrichts Oud (“Mestreechs Aajt”) en Maastrichts Jong. Mestreechs Aajt is een donker, lichtrinzig bier. Ooit de bierstijl van Maastricht, maar het verdween aan het eind van de 50-er jaren als gevolg van het verlangen naar pils. Vanaf 1991 herleeft de historie in Herberg de Zwarte Ruiter.