’t Moriaanshoofd Hotel & Restaurant.

’t Moriaanshoofd Hotel & Restaurant ligt centraal in het Vlaamse wielermekka. Sportieve fietsers die de bekende heuvels uit de Ronde van Vlaanderen willen beklimmen, moeten in dit hotel hun overnachting boeken. Beroemde en beruchte kuitenbijters als de Muur van Geraardsbergen, de Berendries, de Oude Kwaremont en de Paterberg liggen om de hoek. Sterker nog, het hotel ligt aan de route van de Ronde en in de buurt van de finish in Oudenaarde. Ook profteams maken regelmatig gebruik van ’t Moriaanshoofd. Zo hebben Deceuninck–Quick-Step, Groupama-FDJ, UAE Team Emirates en Israel Start-Up Nation in dit hotel overnacht. Dan moet het wel voor de fietser zijn ingericht.

Ruime kamers, goed eten en bewaakte fietsenstalling.

Het 400 jaar oude historische pand ’t Moriaanshoofd beschikt over meerdere type kamers. De kamers hebben goede bedden en een eigen badkamer. Verschillende arrangementen zijn mogelijk. Van logies met ontbijt tot aan speciale meerdaagse fietsarrangementen. Je fiets staat veilig in de bewaakte ondergrondse fietsenstalling.

In het grillrestaurant worden de lekkerste vleesgerechten gemaakt door de chefkok. Ook kun je hier bijkomen van je fietstocht met een verkoelend drankje of Belgisch biertje. Het restaurant is uitermate sfeervol ingericht.

’t Moriaanshoofd ligt in de nabijheid van Oudenaarde.

’t Moriaanshoofd ligt op circa 7 kilometer van het schitterende stadhuis van Oudenaarde. Daar is ook de gezellige markt met vele terrassen en het Centrum van de Ronde van Vlaanderen te vinden. In het Centrum leer je alles over de Hoogmis van het wielrennen. Grotere steden zoals Gent en Brussel liggen ook in de buurt.

Kom fietsen en beleef de historie van ’t Moriaanshoofd.

’t Moriaanshoofd is een oude haciënda en door de Spaanse overheerser 400 jaar geleden gebouwd. Maar inmiddels is het hotel van alle gemakken voorzien. Toch proef je de geschiedenis nog als je rondkijkt in het sfeervolle restaurant en hotel. Het is de ideale uitvalsbasis voor als je de beroemde en beruchte Vlaamse heuvels wilt beklimmen. Ondertussen kun je bijkomen met een blond, dubbel of een trippel op één van de vele terrassen in de plaatsjes waar je doorheen fietst. Veel Vlaamser wordt het niet. Heb je er zin in? Boek dan nu je fietsavontuur.